Kdo se letos stane hokejovým mistrem?

To se sice teprve uvidí ale nějaké indicie už to jsou. I když v PLAY OFF je vše možné a dost často rozhodne jeden gól nebo moment. 

Začneme pěkně popořádku. Plzeň dovololila Olomouci vyhrát první zápas a ztratila tak výhodu dvou výher doma. Olomouc má bojovný tým a s Irglem jako trumfem se jim může podařit zápas nebo dva ale podle mne na 4 výhry to není.

Vítkovice s Kometou je pravděpodobně rozhodnuté. Brněnský tým je známý především svou stoupající formou když o něco jde. Vítkovice s Výtiskem a Lvem to asi neobrátí. Chybí jim zkušenosti a někdo na zakončení. Kometa má více elitních střelců. Já to vidím na Kometu.

Hradecký Mountfield většinu sezóny svým defenzivním hokejem deptal mnoho soupeřů. Na druhou stranu Liberec se po odchodu zkušených hráčů dostal do PLAY OFF s odřenýma ušima a musel si účast mezi posledních osm celků vybojovat proti Spartě. Hradec má dnes více zkušených hráčů a podle mě to hrají lépe i takticky. Vyvarují se zbytečných faulů a nahazováním puku se Liberci moc šancí na přečíslení nenaskýtá. Já vidím, že Bednář, Koukal, Kohler, Smoleňák a další to dají.

Série mezi Třincem a Pardubicemi je pravděpodobně rozhodnutá. Zkušenější Třinec vede sérii 2:0 a myslím, že si zajistil dobrou startovní pozici tuto sérii urvat. Pardubice se doma kousnou ale určitě to nebude 4 zápasy když sice mají Berana, Sýkoru a vzadu ofenzivního Trončinského. Bohužel Pardubice to nedaj.

Dál se to možná zdá jako otevřené ale myslím, že Kometa přejede pomalu uvadající Indiány. Hradec se sice potrápí s Třincem ale zvítězí Bednář a spol. 

Velké finále tipuji na 7 zápasů. Kometa je hodně profi a Hradec to bude mít těžké v Brně. I tak si osobně myslím, že to Hradec letos dá a stane se poprvé vítězem České nejvyšší hokejové soutěže.