I když se výjimečně nedá říct, že by kádr Citizens během letního přestupového období zaznamenal nějaké větší změny, stále nemá bleděmodrému celku, co se utrácení za posledních deset let týče, kdo konkurovat. Současná situace si dokonce říká po nové krvi do centra útoku, kde již několik let působí ostřílený kanonýr Sergio Aguero.

Argentinský reprezentant byl jedním z nejlepších nákupů Manchesteru City ještě za dob, kdy se dnes již nejvíce obávaný celek na Britských ostrovech snažil dostat na vrchol, ovšem jak plyne čas, tak i sám útočník stárne a navíc, jak se sám nechal slyšet, uvažuje o přestupu do své rodné země, kde již dal své slovo svému mládežnickému klubu.

Což o to, pro hráče to takový problém nebude, jelikož má už do konce života prakticky vystaráno, ale pro City to znamená další práci v hledání nové silné tváře do samotného srdce útoku. A že nám současný přestupový trh, zejména s ohledem na přemrštěné částky, ukazuje, že ukořistit kvalitní jméno za nějakou rozumnou sumu nebude vůbec lehké.

Nicméně aktuálním majitelům týmu z modré části Manchesteru finance nedělají nějaký větší problém a rozhodně se budou snažit trenérovi Josepu Guardiolovi s jeho přáním vysněných posil opět jednou vyhovět.

A kdo je ve hře? Vzhledem k tomu, že je na vše ještě dost času, můžeme jen spekulovat, na koho se jeden z nejbohatších týmů světa obrátí. Prozatím se nám tu objevují taková jména, jako je Paulo Dybala, Kylian Mbappé a bude-li sám trenér chtít, tak třeba i Harry Kane, na něhož má již teď políčeno několik předních evropských klubů, v jejichž čele nechybí ani Barcelona nebo Real Madrid.