Dnes se konala v Liberecké aréně největší oslava Českého hokeje za poslední roky.  

Ne, netýkalo se to reprezentace ani se nepotkala Sparta s Brnem v O2 aréně. O tuto slávu se postarala naše druhá nejvyšší hokejová soutěž a týmy Kladna a Benátek jejíž kapitány byli pan Jaromír Jágr a pan Petr Nedvěd. Dva skvělí hokejisti a osobnosti. 

Zápas byl po dvě třetiny naprosto vyrovnaný a tomu odpovídalo i skóre 2:2. Utkání se zlomilo překvapivě při přesilové hře Benátek ve třetí třetině, když ale neskórovali Benátky ale Kladno a to dokonce dvakrát během oslabení. To myslím, že se v tomto desetiletí nestalo. Nepřičítal bych to hře ale spíše sehrálo velkou úlohu vyrovnané utkání, plná aréna a přímý přenos ČT. 

Nakonec utkání skončilo 7:2 pro Kladno ale pravděpodobně to mnoho lidí nemrzelo. Šlo o show. Ukončení kariéry Nedvěda a neočekávaný návrat hokejové legendy Jaromíra Jágra na česká kluziště. 

Všem divákům co se na stadion dostali a atmosféru měli možnost zažít na vlastní kůži zavidím. Strašně bych si přál aby podobných akcí bylo více ale v hokeji se jich asi jen tak nedočkáme. Minimálně deset let budeme čekat na Voráčka, Pastrňáka, Mrázka a dalších současných hráčů. Navíc ani jeden s nějvětší pravděpodobností nebude mít zlato z olympiády ani MS. Každopádně jako fanda hokeje budu věřit a fandit.

FOTO zdroj : ČT