Tak to jsou novinky, na které příznivci fotbalu a zejména fanoušci již tak nabité nejvyšší anglické scény čekali. Wolverhampton Wanderers FC totiž plánuje v rozmezí příštích pěti let získat titul!

Na začátku je potřeba zdůraznit, že se rozhodně nejedná o žádný vtip. Wolves mají velice bohatého majitele, který se rozhodl položit své sportovní zájmy do naprostého popředí. Díky tomu se nám zde rodí myšlenka zisku největšího ligového primátu.

Jistý náznak, jak by to mohlo v příštích letech probíhat, jsme mohli vidět již na začátku aktuálního ročníku. Vedení klubu utratilo nemalé množství peněz na posily, které měly za úkol se v této sezoně, do níž Vlci postoupili z Championship (druhá nejvyšší anglická liga), umístit v té lepší půlce tabulky.

Jakmile se jim tento cíl podaří naplnit, a že si doposud vedou nadmíru dobře (remíza s oběma manchesterskými celky i remíza s arsenalem), pak se pokusí atakovat příčky zajištující účast v pohárové Evropě.

„Naše ambice jsou jasné. Během první sezony chceme skončit tak vysoko, jak jen to bude možné, během té druhé bychom rádi postoupili do nějaké evropské soutěže a během třetí již chceme útočit na titul. Náš plán je takový, že k titulu se chceme dopracovat do pěti let,“ prozradil nám představy svého šéfa pravý bek Matt Doherty.

Na Britských ostrovech nebývá pro mnoho celků již tak vůbec lehké uspět a teď je již téměř jisté, že taková mužstva, jako je Manchester United, Arsenal, Tottenham nebo Liverpool, budou mít v boji o titul další velkou konkurenci.