Ačkoliv tímto tvrzením nechceme vůbec urazit žádného hráče, není nám vůbec žádnou záhadou, že moderní fotbal je pomalu více o penězích než o koníčku jako takovém. Ať už byl Ronaldův důvod k přestupu jakýkoliv (a že nikdo nikdy nemluvil po transferu do nového klubu nějak nelichotivě), na plat si v Serii A rozhodně stěžovat nemůže.

Jak nám už bylo naznačeno chvíli po hvězdném přestupu, který zatřásl novodobou historií evropské kopané, Juventusu pomáhá s financováním Ronaldova platu značka Fiat. To se ovšem hned nelíbilo jeho zaměstnancům, jež se pustili do stávky (někdo nemá na chleba a dře se pro pár drobných a druhý si vydělává miliony, které nedostává ani z vlastní kapsy - jak znělo prohlášení jednoho ze stávkujících), s níž bohužel nepochodili. Fiat, pokud bude chtít, tak ty peníze vždy mít bude a „lidská síla" je pro něj nahraditelná.

Abychom se ale drželi hlavního tématu, roční plat Cristiana Ronalda nám stoupá do výše 31 milionů eur. Je to něco, na co nejsou v Itálii vůbec zvyklí, o čemž mluví i náš celkový žebříček. 

Vůbec druhý v tabulce po světově známé značce CR7 se nám předstvuje Gonzalo Higuaín, tedy argentinský snajpr, jenž v průběhu letního přestupového období vyměnil Starou dámu za milánské AC, kde se bude spoléhat na jeho letité ofenzivní zkušenosti. Za to si také zaslouží plat 9,5 milionu eur ročně. Poměrně razantní skok v porovnání s portugalskou hvězdou, nemyslíte? 

Není nám žádnou záhadou, že Juventus má v celé tabulce nejvíce nejlépe placených hráčů. Jedná se o největší klub na Apeninském poloostrově, jenž za posledních sedm let pokaždé triumfoval v italské nejvyšší soutěži. Tento rekord je sice oslnivý, ale spousta kritiků vám přizná, že to je zapříčiněno hlavně tím, že v Serii A není pro Starou dámu žádná konkurence, jako tomu je například v jiných velkých evropských soutěžích pro ostatní velikány. 

10 nejlépe placených hráčů Serie A:

Cristiano Ronaldo (Juventus) €31m

Gonzalo Higuain (AC Milan) €9.5m

Paulo Dybala (Juventus) €7m

Miralem Pjanic (Juventus) €6.5m

Douglas Costa (Juventus) €6m

Gigio Donnarumma (AC Milan) €6m

Leonardo Bonucci (Juventus) €5.5m

Emre Can (Juventus) €5m

Lorenzo Insigne (Napoli) €4.6m

Mauro Icardi (Inter Milan) €4.5m