Ještě jeden rok a pak konečně ubude sporů ohledně vstřelených branek. Česká republika se opět jednou nechá inspirovat zámořskými pravidly, podle nichž trenéři budou moct od sezony 2019/20 v rámci tzv. „trenérské výzvy" přezkoumat sporné gólové situace. 

O dané změně rozhodl výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje, který se v rámci zasedání díval do zámořské v NHL, v níž zmíněné pravidlo již několik let funguje. Bývalo by i v extralize ledního hokeje bylo zavedeno už od nového ročníku, avšak v tak rychlé době jej není možné využívat na všech stadionech, a tudíž se čekání protáhnou o dvanáct měsíců. 

„Nemůžeme zaručit, že bychom stihli technicky ověřený a odzkoušený systém zajistit na všech domácích stadionech, a proto jsme se rozhodli počkat,“ uvádí ředitel extraligy Josef Řezníček. 

„Nyní máme na vše dostatek času. Práce už započala a bude pokračovat i v průběhu celé sezony, během níž bychom rádi na tuto změnu připravili všechny kluby. Je důležité, aby všechny týmy měly stejné podmínky a nedošlo k nějakým omylům,“ doplňuje. 

S ohledem na trenérské výzvy se také můžeme dočkat i dodatku o případném timeoutu. To znamená, že pokud se hlavní šéf jedné trenérské lavičky rozhodne pro přezkoumání sporné situace a ta se nakonec stejně ukáže jako gólová, jeho mužstvo pak přijde o možnost využít oddychového času v dalších fázích hry.