Ačkoliv PSG pod vedením nového manažera Thomase Tuchela překonává v rámci domácí soutěže jeden rekord za druhým, tak na evropské scéně se mu zrovna nedaří. Na vině je i jistý nesoulad v záloze, která by dle slov nového architekta úspěchu potřebovala oživit.

A ten nový impuls by nemusel přinést nikdo jiný než jeden z nejlepších evropských nahrávačů vůbec. Toni Kroos zářil jak v barvách Bayernu Mnichov a nyní také v Realu Madrid, jenže i s ohledem na to, že k nám všem je čas neúprosný a královský celek ze samotného srdce Španělska se bude snažit omladit své řady, je tu vysoká šance, že bohatým šejkům zůstanou misky vah nakloněny, a tak nadaného středopolaře nakonec ukořistí.

Pětačtyřicetiletý lodivod pařížského celku již před sezonou avizoval, že chce dát příležitost hráčům, jaké má momentálně k dispozici, ale postupně nevyloučil, že jedna, dvě změny budou nutné. Moc času během letního přestupového období na tak velký transfer už nebylo, ovšem i z hlediska dostupnosti to vše bude příště snadnější. Kdyby se měl Real rozhodnout, jakého z dvojice Kroos - Modrič si nechá, štěstěna bude nakloněna chorvatskému borci.

Osmadvacetiletý německý reprezentant nebyl jediným, o koho byl pod Eiffelovkou zájem. V hledáčku PSG byl rovněž nejdražší záložník světa Paul Pogba, jenže ten na přestup do své rodné země vůbec nemyslí. I když ani u něj není jisté, jestli v Manchesteru United zůstane, protože se velmi nahlas mluví o jeho návratu do Juventusu, tak Paříž ze svých plánů v podstatě vyloučil.

Kdo však angažmá ve francouzské Ligue 1 úplně nevyloučil, to je opora záložních řad londýnské Chelsea N’Golo Kanté. Asi nejlepší defenzivní štít současnosti si pod taktovkou nového trenéra Maurizia Sarriho zvyká na poněkud odlišnou roli, díky níž se spekuluje, že jeho kvality nejsou využívány tak dobře, jak by měly. Ačkoliv si Blues nemohou na zisk bodů stěžovat, tak pokud by si Kanté dupnul a PSG poslalo do Londýna dobrou nabídku, rázem by jeho odchodu nemohl nikdo zabránit.