V již končící sezóně NHL je o osudu týmu New York Rangers rozhodnuto. Postup je v nedohlednu a klub dává šance mladým. Nyní budou do 1. týmu pozváni hráči, kteří byli na posledním vstupním draftu vybráni v 1. kole. Mezi nimi je Lias Andersson a zlínský odchovanec Filip Chytil.

 

Filip Chytil byl vybrán na 21. místě ve vstupním draftu. V přípravě se Filipu Chytilovi velmi dařilo a na začátku sezony si dokonce zahrál dva zápasy NHL proti Coloradu a Torontu. Do tabulek se zapsal jako nejmladší Čech v NHL. Celkově odehrál 20 střídání s časem 12 minut a 39 sekund a v bodování plus minus má -2 body.

 

Po těchto dvou zápasech se přesunul na farmu do týmu Hartford Wolf Pack, hrající AHL, kde si připsal 31 bodů (11+20) ve 44 zápasech a stal se tak 4. nejlepším hráčem v bodování týmu. V kolonce plus minus má napsán 1 plusový bod.

 

Dalo by se říct, že je až zarážející, proč tito mladíci nebyli vybráni do 1. týmu už o několik dnů dřív, protože Rangers se už delší dobu pohybují vzdáleně od postupových pozic. Dnes proti Philadelphii pravděpodobně ještě nenastoupí. A jestli nastoupí už v příštím domácím zápase proti Buffalu Sabres se teprve uvidí.

 

 

 

Zdroj: Fansided.com