Poslední den anglického přestupového období (31.1.) podepsal teprve 17 letý český gólman Matěj Kovář (17.5.2000) smlouvu s Manchesterem United. Od té doby byl v akademii, ale nyní si ho José Mourinho pozval do "A" týmu, kde trénoval například s Paulem Pogbou. 

 

Každý fotbalista si přeje jednou hrát Premier League, ale více jak 99% fotbalistům to nevyjde. Zatím to nevyšlo ani českému reprezentantu do 18 let Matěji Kovářovi, ale v posledních dnech si poprvé zatrénoval ve slavném United pod vedením Josého Mourinha a je stále blíže okusit nejslavnější ligu světa. 

Matěj kovář při podpisu smlouvy s United.

V prosinci minulého roku dostal brankářský talent Kovář pozvánku na týdenní zkoušky v United. Tam se trenérům velmi zalíbil. Především pak jeho skvělá hra pravou i levou nohou a reakce na brankové čáře. 

 

„Když jsem byl na stáži, přetahoval jsem se o dveře do tréninkové haly s José Mourinhem a na lavičce v kabině jsem seděl vedle Zlatana Ibrahimoviče,“ vzpomínal Kovář po prosincových zkouškách pro web Slovácka.

 

Nakonec Kovář podepsal v poslední lednový den smlouvu na 2,5 roku se slavným United. „Do těchto klubů se moc nepřestupuje ani v mládežnických kategoriích. Je to už určité měřítko kvality,“ prohlásil k přestupu Karel Poborský, jenž oblékal dres Rudých Ďáblů po dobu 2 let. 

Kovář během tréninku (vzadu).

Letos zatím Kovář okusil Premier League pro hráče do 18 let. Chytal proti Evertonu (výhra 4:1), West Bromwich Albion (výhra 6:1) a naposledy vychytal svoji první ligovou nulu proti Wolverhamptonu (2:0). A nyní si mohl zatrénovat pod Josém Mourinhem s Paulem Pogbou nebo s Alexisem Sánchezem. 

 

Takhle se plní sny... A David de Gea se už musí bát!