Jakými všemi způsoby si běžný hráč může říct o přestup? Někdo o to slušně požádá, zato jiní si postaví hlavu a nedají jinak, dokud jim někdo nevyjde vstříc. V téže situaci se nyní ocitl známý potížista Mario Balotelli.

Italský útočník má svému klubu (aspoň dle vlastního názoru) hodně co vracet. Vedení OGC Nice mu zatrhlo přestup do Interu Milán, což se ho dotklo a začal s něčím, co by se dalo považovat za sabotování zápasů.

Balotelli patřil minulou sezonu k největším střeleckým objevům sezony, vynikal téměř v každém utkání, v rámci čehož si také řekl o nový hlas ve světě fotbalu, avšak když přišla doba, když se mohl znovu přesunout o stupínek výš, vedení francouzského mužstva mu ji zamítlo.

Málokdo by chtěl pustit svůj největší klenot z týmu, což platilo i v našem případě, a proto se šéf klubu rozhodl Mariovi nabídnout mnohem lepší plat, než jaký měl doposud, jako kompenzaci za „vzniklé škody“.

Takového tvrdohlavého útočníka ovšem pouhou novou smlouvu ale neumlčíte. Jakmile si umínil, že chce přestup, pak nic jiného nepřipadá v úvahu. I proto jeho střelecký prach náhle v tomto ročníku zvlhnul - ani jedna vstřelená branka - a i proto se pohádal na tréninku s koučem.

Když už to došlo do takovýchto mezí, nakonec přeci jenom dosáhl svého. Z oficiálního prohlášení šéfa Nice zní, že Balotelli může již teď v zimě odejit, přijde-li však nějaká aspoň trochu slušná nabídka. Kdyby ne, Mario by musel ještě jaro přetrpět ve Francii, než mu na konci sezony vyprší jeho aktuální kontrakt.