Když se v dnešní fotbalovém světě řekne N’Golo Kanté, všichni už ví, o kom je řeč. Postavou sice malý, zato velice dravý a téměř nevyčerpatelný hráč, je předmětem zájmu nejednoho velkého klubu. Vedení Blues si je sice vědomo, jaký unikát ve svých řadách má, ovšem nikdo nedokáže předpovědět, jestli ho dokáže udržet.

A my se rozhodně nemáme čemu divit. Kanté je šťastným talismanem, jenž sbírá jedno ocenění za druhým a svým spoluhráčům kolikrát pomáhá vybojovat taková utkání, jaká by i s ohledem na jejich průběh vyhrána být nemusela. Legendární manažer Sir Alex Ferguson tohoto malého mužíka s velkým srdcem a nesmírnou obětavostí přirovnal k základnímu kamenu úspěchu, během něhož Leicester ve svém velice nečekaném tažení získal titul. Když pak Kanté přešel do Chelsea, své kouzlo přinesl i tam.

V dnešní době je tento francouzský reprezentant považován za nejlepšího defenzivního záložníka světa a jako takový poutá na přestupovém trhu opravdu velikou pozornost. Mezi dva kluby, které jsou nejvíce skloňovány se zájmem o Kantého služby, patří francouzské PSG, jež svůj zájem veřejně přiznalo, a v druhé řadě také Barcelona.

Pro sedmadvacetiletého rodáka z Paříže by nemělo být problémem vrátit se do vlasti, v níž svou profesionální kariéru nakopl. Ačkoliv Barcelona uznává hráčovy dovednosti a ráda by jím vyplnila již tak nabité řady, suma, jakou vedení Blues požaduje, se pohupuje do takových výšin, které může atakovat jenom druhý nejvíce utrácející celek na světě. A tím je právě PSG.

Nejlepší tým francouzské Ligue 1 by rád ovládl nejprestižnější soutěž planety, tedy Ligu mistrů, ovšem pokaždé mu k tomu chyběl nějaký potřebný krůček. V současné době se bohatí šejkové zaměřují na ideální posilu do zálohy, která by jim tento cíl pomohla naplnit. I když to ještě nebude v této sezoně, neboť během zimního přestupového období si málokterý tým dovolí pustit své nejlepší hráče, tak v létě je tato možnost velice pravděpodobná. A sami víme, že když si šejkové něco usmyslí, není zde cesta, jaká by změnila jejich názor. O tom samém jsme se přesvědčili už při přestupu Neymara.