Zatímco jeden velikán slábne, druhý nám právě roste. Fanoušci NHL byli svědky dalšího velkého trade, které do řad Vegas Golden Knights přineslo novou porci ofenzivní kvality. Tu nám představuje americký lední hokejista hrající převážně na levém křídle Max Pacioretty, který do největšího města nevadské pouště přichází výměnou za Tomáše Tatara, Nicka Suzukiho a druhé kolo volby při draftu v roce 2019. 

Není to tak dávno, co dnes již bývalý kapitán Montrealu Canadiens vyslal do světa zprávu, že by rád vyřešil otázku týkající se jeho budoucnosti ještě před začátkem aktivního ročníku. A protože se nám největší hokejová soutěž světa již blíží, pro ostatní kluby bylo na čase co nejdříve jednat. Své příležitosti se chopil slibně rostoucí celek z T-Mobile Arény, jenž se ve svém prvním ročníku vůbec probojoval až do finále playoff, kde nakonec nestačil na Washington Capitals. 

O Paciorettyho byl v NHL pochopitelně zájem. Současné zprávy hovoří jak o divizních soupeřích Habs, tak i o týmech z druhého koutu kontinentu. Montreal tušil, že nebude moct stát své opoře v cestě, a tak se jej pokusil vytradovat alespoň nejdál, co to jen půjde.

Las Vegas měl políčeno na velká jména během přestupového období a devětadvacetiletý americký reprezentant byl pochopitelně mezi nimi. Sám hráč tento přestup vítá s otevřenou náručí, protože má šanci vyniknout v týmu, jenž je na vzestupu, oproti tomu ambice Canadiens jdou postupně po proudu řeky dolů, až by si někdo mohl myslet, že se totálně vytrácí. 

Součástí trade je i slovenský útočník Tomáš Tatar, který přišel ke Golden Knights z Detroitu Red Wings, ovšem ve svém novém působišti se nechytil, kolikrát nenašel ani místo v základní sestavě a nakonec to zkusí opět jinde. 

Pro Montreal bude velice těžké najít správný impuls na své cestě za dnes již zapadlými ambicemi, jelikož jeho nejlepší obránce Shea Weber je na dlouhé zdravotní dovolené, nejlepší útočník právě odešel a nejlepší brankář má rovněž časté zdravotní potíže.