Tak to je překvapení! Doposud nejdražší záložník fotbalové planety je spojován s odchodem z klubu, z něhož už jednou jako velice mladý hráč odešel. Paul Pogba se v rudých barvách Manchesteru United stále nemůže herně chytit, ale vina nemusí být jen na něm.

Jedná se konkrétně o taktiku, kterou týmu ordinuje José Mourinho. Dle prognóz mnohých expertů si francouzský reprezentant, jenž se svým týmem ovládl mistrovství světa v Rusku, zaslouží na hřišti více volnosti, což je pro United v současnosti problém, neboť jejich šéf lavičky je zastáncem více té organizační a defenzivní metody.

V rámci nepřesvědčivých výsledků často upadá sebevědomí jednotlivých hráčů a na tuto úroveň se nechal stáhnout i sám pětadvacetiletý středopolař, který má potíže udržet si stabilně dobré výkony. Místo toho, aby se i nadále rval o sestavu a pomáhal svému mužstvu vrátit se zpátky na vrchol, uvažuje o přestupu, který vyřeší všechny jeho potíže za něj.  

„V současné době jsem stále ještě hráčem Manchesteru United, ale kdo ví, co se stane za pár měsíců,“ naráží tím Pogba na zimní přestupové období, v němž o něj Barcelona nebo Juventus projeví zájem.

„Nechci říct, že máme v týmu nějaké spory. Můj vztah s trenérem je čistě profesionální, jaký by asi měl být. Víc k tomu ale nehodlám říct,“ přikládá polínka do už tak rozehřátého kotle.

„Rád bych ovšem vysvětlil jednu věc. Dokud budu v United, je jedno, kdo nás bude trénovat. Pokaždé se pokusím odevzdat maximální výkon,“ doplňuje a nyní pro změnu přiživuje spekulace o nejisté budoucnosti trenéra, pod nímž se rovněž houpe židle.

Jak to celé dopadne, to se dozvíme již za pár měsíců, možná i týdnů. Luis Suárez z Barcelony připouští, že ať už Pogbovo rozhodnutí bude jakékoliv, u katalánského celku mu dveře budou vždy otevřeny.

„Paul je skvělý člověk a skvělý fotbalista. Takoví jako on potřebují vyhrávat trofeje, a to je něco, co mu může dopřát jenom Barcelona,“ říká.

„Jedno je jisté. Možná ještě není hráčem Barcelony, ale pokud by se rozhodl jím stát, dveře mu budou vždy otevřeny,“ prozradil.