Cristiano Ronaldo a trofeje jsou dva neodluční spojenci, kteří by se od sebe neradi odloučili i v době, kdy hvězdný CR7 neobléká bílé barvy Realu Madrid. Celková hodnota Juventusu v posledních letech dost vzrostla a s trochou nadsázky můžeme říct, že jeho řady jsou nejkvalitnější, než byly kdykoliv předtím.

Stará dáma panuje v Serii A již sedm let a s příchodem Ronalda by se nic nemělo změnit, ba dokonce naopak - ambice by měly ještě narůst. Jak sám zkušený Portugalec avizuje, jedná se o úspěch v Lize mistrů, kterou on sám v posledních pěti letech vyhrál rovnou čtyřikrát.

„Každá sezona je dlouhá a náročná, ale abych byl upřímný, myslím si, že Juventus má natolik zkušený tým, aby se mohl poprat prakticky s čímkoliv. Naší prioritou zůstává Liga mistrů, po ní domácí soutěž a v neposlední řadě i Italský pohár,“ říká třiatřicetiletý hráč, jenž tím vesměs vyjmenoval všechny možné trofeje, jichž jde v sezoně dosáhnout.

„Není se čeho obávat. Máme velice kvalitní tým, co se dá řadit mezi jeden z nejlepších na světě. Věřím, že naše mužstvo je připravené, silné a odhodlané se o všechny naše cíle porvat,“ doplňuje zkušený křídelník, který během prvního zápasu Staré dámy zastával roli osamoceného hrotového útočníka.

A ačkoliv je Ronaldo univerzální ofenzivní hráč a jeho ambice téměř neznají mezi, nemůžeme opomenout ani motivaci ostatních velkých celků, jež se v nejvyšší italské soutěži také nacházejí. Řeč je zejména o Neapoli, AC Milán, Interu Milán či AS Řím, jejichž úvodní zápasy nového ročníku nám možná napoví, jak moc to se svým odhodláním v této sezoně myslí.