Kdo by neznal bývalou hvězdu Rudých ďáblů Waynea Rooneyho. Útočníka, zabijáka, hrdinu či pana fotbalistu, jak se mu v jeho nejlepších letech přezdívalo, který když chtěl, uměl rozhodovat zápasy ve prospěch svého týmu. Ačkoliv jeho sláva v posledních měsících lehce uvadla, jeho srdce nadále bije pro fotbal a on nám to ukázal i nyní, když za D.C. United v nastaveném čase prakticky sám rozhodl zápas.

Jak už nám bývá zvykem, čas sice nelze zastavit, ovšem máme-li stále chuť hrát, je nejlepší si najít místo, kde nám to bude umožněno. Není tedy žádnou náhodou, že většina profesionálních hráčů dosahujících pokročilého fotbalového věku zkouší štěstí při zahraničním angažmá, kde také najdou své uplatnění.

Jednou z nejlepších destinací pak často bývá americká MLS, kam zamířila právě bývalá opora Rudých ďáblů, která se před svým odchodem do USA ještě na chvíli zahřála v dresu rodného Evertonu. Wayne Rooney, přezdívaný „Wazza“, do D.C. United přišel s jasným cílem dokázat světu, že ještě není za zenitem, jak si většina jeho bývalých příznivců myslí.

Přesuneme-li se do reality, jedna taková akce, jež nám prokázala jeho genialitu, přišla během nastaveného času domácího střetnutí s Orlandem City. Zápas, který dělily jen sekundy od remízy 2:2, se dočkal svého rozuzlení až v neuvěřitelné šesté minutě nastavení, v níž se celý tým při rohovém kopu přesunul do vápna soupeře, kde ovšem míč ztratil a soupeř se hnal sám na odkrytou bránu. V tom náhle Rooney zapl trysky, předvedl perfektní běh, aby vybojoval míč zpátky, a následně poslal do šestnáctky přesný centr, jenž týmu z hlavního města Spojených států vyhrál zápas.

Tuto dokonalou výherní akci si můžete prohlédnout sami.