Velmi dlouho očekávaná bitva mezi ruským neporaženým vládcem v lehké váze Khabibem Nurmagomedovem a irským reprezentantem Conorem McDavidem se již blíží, a tak není divu, že na toto téma roste stále více názorů. Poslední, kdo se přidal do řady, je bývalý šampion ve střední váze Anderson Silva.

„Těší mě, jakým směrem se UFC posouvá. Je vidět, že zde působí pouze ti nejlepší zápasníci z celého světa a každým rokem tu přibývají i noví,“ hodnotí muž, jemuž se přezdívá „The Spirder“. „S příslibem do budoucna se rozhodně máme na co těšit,“ pokračuje.

Anderson Silva byl velmi uznávaným bojovníkem, jenž během aktivní kariéry (která ještě nedošla do zdárného konce) obhajoval svůj pás dlouhých 2 457 dní. Dodnes je brán za jednu z legend tohoto sportu a nemůžeme vyloučit, že se na „stará kolena“ do oktagonu ještě vrátí, neboť bojová umění jsou i nadále jeho koníčkem.

Vrátíme-li se ovšem k našemu hlavnímu tématu, často mezi lidmi slyšíte rozhovor na téma Khabib vs Conor a kdo z nich dvou je lepší. I když má irský lehkooděnec na svém kontě už tři porážky, jeho levačka mu zajistila 18 výher čistým nebo technickým knokautem, což je něco, čím se tolik zápasníků i z jiných divizí nemůže pochlubit.

„Na ten duel se velice těším. Nechci sice prozradit, kdo vyhraje, ale musím přiznat, že Khabib je nejlepší UFC zápasník, jakého jsem kdy měl možnost vidět. V současné době tu určitě není nikdo lepší,“ dodává Silva.

A sám ruský tank se na svůj možná největší souboj v kariéře těší. Na svém kontě má 26 vítězství bez jediné porážky a rád by McGregorovi za jeho poslední chuligánské chování uštědřil lekci pod znamením výhry číslo 27.