Osminásobný olympijský vítěz a jindy nepřekonaný sprintér v tratích na 100 či 200 metrů si stanovil nové životní cíle. Ty by nyní rád promítnul do svého koníčka, k němuž chová lásku už od dětství a kterého rozhodně nebere na lehkou váhu.

Tím koníčkem nepochybně není nic jiného než fotbal. Jamajský rychlík je velkým fanouškem Manchesteru United a už kdysi i sám veliký Sir Alex Ferguson o jeho ambicích žertoval. „Dáme mu míč a uteče s ním přes celé hřiště až k soupeřově brance,“ říkal legendární Skot.  

Boltova kariéra v atletice tak postupně došla do bodu, kdy už jí neměl více co nabídnout, neboť jak to bývá u každého z nás, i on postupně ztrácel svou výbušnost. Nicméně to, co mu pomalu nestačilo na olympijské tratě, to by mělo stačit na fotbalové trávníky, jimž bude rychlostně stále kralovat.

Co se jeho nabírání zkušeností týče, ty měl možnost získat už na trénincích Borussie Dortmund a rád by je uplatnil i v australském klubu Central Coast Mariners, kde by si chtěl vybojoval nabídku profesionální smlouvy.

„Nikdy se nesnažím polevit. Když do něčeho jdu, tak do toho jdu naplno,“ avizoval po příletu na druhý konec světa jamajský sprintér. „Přišel jsem ukázat, co umím. Tohle je moje příležitost a já pevně věřím, že ještě všem ukážu, čeho jsem schopen,“ doplňuje.

Boltův přínos týmu vítá i sám šéf klubu Shaun Mielekamp, který mu nehodlá tolerovat žádné úlevy. „Půjde do toho pěkně naplno společně s jeho spoluhráči, jestli si chce vysloužit profesionální kontrakt. Jedná se o tvrdý přístup, jenž si on sám poručil,“ potvrzuje.