Doposud si ještě ani neřekl o stabilní místo v základní sestavě, ale už se vidí na vrcholu té nejtěžší fotbalové soutěže světa. Přesto k tomu má pádný důvod, jenž nám vysvětlit.

Nadějný ofenzivní fotbalista, který během letního přestupového období vyměnil nizozemský Ajax za italský AS Řím, sní o tom, že se vydá po stopách svého veleúspěšného otce Patricka. Doposud je mu teprve devatenáct, takže má na všechno stále svůj čas, ale i tak je potřeba, aby dal volný průchod svému talentu.

„Je pravda, že mi současná situace zrovna nevyhovuje, ale zase bych lhal, kdybych říkal, že nejsem se svou volbou spokojený. Řím jsem si vybral, protože jsem tu chtěl být, a také s ním chci dosáhnout těch nejvyšších cílů,“ nechal se slyšet mladý křídelník.

A mezi ty cíle patří již jednou zmíněná Liga mistrů. „Real Madrid v této soutěži vládne už dlouho a snem každého klubu je, aby ho mohl z tohoto mistrovského trůnu sesadit. Já sám netoužím po ničem jiném a pevně doufám, že se mi to podaří právě s mými římskými spoluhráči,“ doplnil.

Pak se to snažil vysvětlit. „Nemůžeme se o tom bavit jako o nereálném úkolu. Když lidé vidí naši hru zejména na domácí půdě, pak z nás musí jít strach. Všechny týmy se bojí hrát proti nám doma,“ uvedl, přičemž dodal, že jeho čas v základní sestavě ještě přijde. 

Vlci z hlavního města Itálie prokázali své schopnosti již v minulé sezoně, kdy je podobně jako nyní také každý podceňoval. Oni se však sebrali, z Evropy vyřadili Barcelonu a málem se jim podařila i odveta s Liverpoolem. Ta síla na domácím hřišti byla tehdy opravdu znát, o čemž se mimo jiné přesvědčila i český mistr z Plzně, který zde dostal pět gólů.