Zajímavou informaci vyslala do světa španělská rozhlasová stanice Cadena Ser, podle níž se hvězdná Barcelona v rámci přestupů bude muset v následujících letech koukat po hráčích z jiných týmů, neboť s Reds při transferu Coutinha uzavřela jakousi prazvláštní dohodu.

Nejprve Luis Suárez, později Phillipe Coutinho. Jednalo se o dvě velice citelné ztráty pro celek ze severu Anglie, který chtěl při přestupu druhého jmenovaného hráče nějaké ujištění, že se něco podobného minimálně v blízké době opakovat nebude.  

Barcelona po nadaném brazilském záložníkovi opravdu toužila, a tak do Liverpoolu kromě 142 milionů liber, což je mimo jiné v pořadí třetí nejdražší částka v celé historii, poslala také slib, že již žádné jiné fotbalisty z Anfield Road v následujících sedmi přestupových obdobích (3 roky) přivádět nebude.

Zatímco Liverpool na nějaký svůj větší úspěch pod Jurgenem Kloppem stále čeká, tak tým, v jehož barvách se hřeje Messi, Piqué, Malcom, Basquets a další, jich má s novými posilami už několik. Suárezův přínos byl opravdu výnosný a své uplatnění nachází už i druhá liverpoolská posila, která v osmatřiceti zápasech za Barcu dala 15 branek.

Poslední dobou se spekulovalo, že v městě Beatles dlouho neohřeje ani Mané nebo Salah, avšak pokud se nějaký z této dvojice bude stěhovat, pak to dozajista nebude do Barcelony, jejíž zájem je pro nyní zažehnán. Zdali to ale zastaví třeba takový Real Madrid, to je ve hvězdách.