Když Ronaldo opouštěl Real Madrid, fanoušci Rudých ďáblů si mysleli, že svého kdysi ztraceného hrdinu na Old Trafford opět uvidí řádit. Tato idea byla sice krásná, nicméně jak se později ukázalo, k její realizaci nikdy nedošlo. Klub z červené části Manchesteru údajně neměl o hráče zájem a on sám přitom láskou k němu oplýval.

A podobně emotivní byly i jeho poslední komentáře, během nichž zavzpomínal na staré časy v United. „Říkám to pořád a mohu se jenom opakovat. Nebýt Manchesteru, nestanu se fotbalistou, jakým jsem dnes. V tom klubu jsem vyrostl, a proto na něj mohu mít jenom ty nejlepší vzpomínky,“ nechala se slyšet portugalská hvězda.

Jako taková tam měla i oblíbené spoluhráče. Jednoho z nich jmenovala, po jehož boku by si ráda jednoho dne zase zahrála. „Pro mě je to jednoznačně Wayne Rooney. Jeho odhodlání a psychická odolnost vás vždy hnaly kupředu. A podobně kupředu běhal vždy i on sám, protože se nikdy nezastavoval. Jeho náběhy nám zajistily spoustu gólů,“ uvádí.

Třiatřicetiletý křídelník však netuší, jestli na to shledání opět dojde. „Rád bych si s ním ještě zahrál, ale nedokážu předpovědět, jestli k tomu dojde. Pamatuju si ovšem, jak jsme mu já a blízcí přátelé tehdy říkali pitbul. Pokaždé, když přišel o míč, se ho snažil vší silou co nejrychleji vybojovat. Vždy vystřelil a v očích měl výraz pitbula,“ upřesňuje nám.

Pak už ale jenom skromně dodává. „Nemám, co více bych k tomu řekl. Lidé, jaké je on, mi opravdu chybí. Za našich časů v United to byla ikona, která pro nás dala mnoho důležitých branek,“ uzavírá nová posila Juventusu se symbolickým číslem sedm na zádech, jež se s Manchesterem United střetává teď v prestižních duelech základní skupiny Ligy mistrů.  

Kdoví, jak by celá situace vypadala, kdyby se José Mourinho společně s vedením dohodli na opakovaném angažování Ronalda. Kdekdo se nechal slyšet, že když máte takového hráče v týmu, donutí vás to k lepším výkonům. To by bylo něco, co současná družina Rudých ďáblů potřebuje, jelikož jim občas chybí ten zdravý zápal do boje.