Prozatím si celek ze severního Londýna nemá na co stěžovat, jelikož se mu minimálně v rámci ligových očekávání poměrně daří, avšak obrátíme-li se na to, jak moc velký je o jeho hráče zájem, je jenom těžké předpovědět, kolik z nich odolá vábení dalších velkých klubů.

A mezi těmi kluby jsou nejenom přední evropští giganti, kteří jsou téměř zárukou úspěchu, ale také bohatá Čína či stále rostoucí MLS. Právě vlastníci týmů z těchto zemí hledají zkušené posily, jež nalákají na mimořádný plat, aby obohatili šance svého mužstva na nějaký domácí triumf.

Během celého léta se mluvilo o tom, že útočný hrdina Harry Kane v Tottenhamu moc dlouho nezůstane. Ofenzivní klenot, co má před sebou opravdu zářivou budoucnost, je lákán Barcelonou i Realem Madrid, což jsou kluby, jejichž nabídky se jen tak neodmítají.

A podobně těžké odmítat lákavé finanční nabídky bude i pro kapitána Spurs Huga Llorise. Francouzský reprezentant, který na mistrovství světa v Rusku došel se svými spoluhráči až do finále, kde vyzrál na nevyzpytatelné Chorvatsko, čímž si zajistil na celém turnaji první místo, nyní touží po novém dobrodružství.

„Netuším, kam mě nohy zanesou, ale jsem si téměř jistý, že Tottenham nebude má poslední zastávka,“ svěřil se veřejnosti jedenatřicetiletý odchovanec Nice, od něhož se očekává, že se dalších klidně šest až sedm sezon bude držet na fotbalovém vrcholu, než pověsí kopačky na hřebík.

„Mé plány jsou podobné jako Pochettinovi (manažer Spurs). Snažím se držet krok s ním, ale je bláhové si myslet, že víte, co vám přinese další den… to nikdo neví,“ doplňuje kapitán londýnského celku.