Ačkoliv se celý svět bojového umění těší na duel mezi vládcem v lehké váze Khabibem Nurmagomedovem a jeho protivníkem Conorem McGregorem, co nevidět bychom měli přivítat i další neméně záživný souboj. V něm se střetně Brian „T-City“ Ortega a Max „Blessed“ Holloway!

Co bychom měli vědět? Tak prvně to, že Ortega zatím prošel všechny své souboje jako po másle. Na svém kontě má 14 výher a hořkost porážky doposud neochutnal. Oproti tomu jeho soupeř už třikrát poražen byl, ale nemluvíme o nečem, co by se stalo v nějaké dohledné době zpět.

Max Holloway (18-3) během svých posledních dvou duelů hájil pás šampiona v pérové váze proti Jose Aldemu a v obou případech byl úspěšný. Třetí pokus Alde sice už nedostane, zato bylo jen otázkou času, než se ozve další horlivý účastník s touhou stát se nejlepším ve své divizi.

„Nedávno jsem vám naznačil, že ve vzduchu cítím zápas roku a rozhodně jsem si nedělal srandu,“ říká Ortega. „Máme tu dva chlápky, oba dva se nesou na vítězné vlně a oba dva se teď utkají. Jediný rozdíl je v tom, že jeden z nich má už pás a ten druhý na něj teprve čeká,“ smál se doposud neporažený zápasník. 

Zdali T-City přemůže Hollowaye, to se dozvíme 8. prosince na eventu zvaném UFC 231, který se bude konat v kanadském Torontu. Místa se teprve začínají plnit, proto dalších účastníků nám moc odhaleno nebylo. K dnešnímu dni jsou kromě hlavních aktérů večera hlášeny ještě tyto dvojice: Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns a Chad Laprise vs. Dhiego Lima.