Fotbal je momentálně nejpopulárnější sport planety a možná ani proto se nemůžeme, že nám všude možně roste stále mnoho talentovaných hráčů vykazujících ohromný potenciál. Jedním z takových inspirativních mladíků je i současná ikona Interu Milán a zároveň reprezentant slovenského národního týmu Milan Škriniar.

Když už nám Bůh nadělí dostatek talentu k tomu, abychom se mohli prohánět po hřištích a značně vyvyšovat nad ostatními vrstevníky, je ještě potřeba, abychom měli dostatek štěstíčka při výběru klubu. Právě tento krok nám zaručí, aby si nás nějaký velký celek potom všiml a případně o nás i projevil zájem.

Cesta kolikrát ještě v tom útlém věku vede skrze akademii, pak rezervu, ovšem když už se dostanete do základní sestavy nejvyššího týmu, rozhodně to stojí za to. Milan Škriniar, který svou kariéru nakopl v Žilině, jistě ví, o čem hovoříme, protože jeho příběh byl podobný. Nejprve jej začal na Slovensku, poté si ho vybrala italská Sampdoria a nakonec skončil v Miláně. Zajímá vás, kdo tam bude dál? Možná i Manchester United, Real Madrid nebo Barcelona!

„Je to až neuvěřitelný příběh, ale rozhodně stojí za to jej psát. Po tom všem, co jsem zažil, nemám důvod nevěřit, že na mě čeká skvělá budoucnost, na jejímž konci může být cokoliv,“ říká třiadvacetiletý hráč, o něhož se v létě zajímaly právě výše tři zmíněné kluby.

Největší zájem ovšem projevili Rudí ďáblové. „Četl jsem a slyšel jsem o tom opravdu hodně, ale rozhodl jsem se i napříč tomu všemu setrvat v Interu. Je pro mě důležité neustále se rozvíjet, což mi je tady umožněno. Ze všeho nejdůležitější jsou naše výsledky. Rádi bychom v této sezoně bojovali o trofeje, teprve potom můžeme řešit budoucnost,“ podotýká.

„Nikdo z nás není neporazitelný, i takový Juventus umí prohrát. Je potřeba jen odhalit jeho slabiny a pak se na ně zaměřit. V rámci domácí soutěže s ním máme hrát ještě dvě utkání a ta by nám mohla v lecčem napovědět,“ doplňuje.