Malý muž s velkým srdcem. Tak nějak se kdysi Giovincovi přezdívalo, neboť měří pouhých 163 cm, zato s ohledem na svou výšku se také může pochlubit nadstandardními fotbalovými dovednostmi, které kromě Juventusu nyní předvádí rovněž v Torontu. A právě z MLS by se mohl vrátit zpátky do Evropy.

Vše je odvozeno od současné formy kanadského celku. Toronto dříve „dominovalo“ soutěži, dostalo se až do finále playoff, ovšem tuto sezonu se mu spíše nedaří a i sám hráč začal cítit, že ve svých jednatřiceti letech má stále šanci posunout se zpátky na tu nejvyšší úroveň. Kam to ale bude?

„Sebastian je jedním z nejvíce důležitých hráčů jak celého týmu, tak i celé MLS,“ nechal se slyšet agent Andrea D’Amico, jenž má pod svými křídly i jiné hvězdné fotbalisty.

„Pamatuji si, když přicházel. Spoluhráče i soupeře prakticky ihned přesvědčil o svých kvalitách a pak během druhé sezony dokonce dotáhl svůj tým až do finále playoff,“ vzpomíná.

„Teď je ale situace podstatně odlišná. Giovinco nemůže věčně na svých bedrech nést tíhu celého mužstva a také od něj nemůžete očekávat branky v každém utkání. I když je momentálně v Torontu šťastný, tak tu ve hře máme i jiné možnosti, které musíme společně projednat,“ svěřuje se.

A o jaké možnosti se jedná? „Pochopitelně tou nejvíce logickou je návrat do Evropy. Máme tu pár nabídek, ovšem vše si musíme ještě v klidu projít. V blízké budoucnosti se rozhodneme,“ překvapuje a uzavírá.

Andrea D’Amico je také agentem například španělského záložníka Cesca Fabregase, jemuž v Chelsea končí smlouva již v červnu roku 2019 a o jejím prodloužením se zatím nejedná. Současné spekulace nám tedy říkají, že kdysi slavný hráč Blues opustí a přesune se na Apeninský poloostrov, kde by mohl nahrávat na góly Gonzalovi Higuaínovi, jenž obléká dres AC Milán.