Jak jenom začít? Snad jeho pfuuu! Kevin De Bruyne je sice jedním z nejlepších záložníků světa, a tak se není čemu divit, když po něm krouží většina evropských gigantů, ale zaplatit za něj 250 milionů eur? To už je síla! 

A podobná slova volil i současný lodivod Manchesteru City Josep Guardiola. Španělský manažer, který jakožto šéf lavičky bleděmodrého celku vstoupil do své třetí sezony, prohlásil, že Kevin De Bruyne není na prodej. Ledaže byste za něj dali onu výše zmíněnou částku...

„Je to neuvěřitelný hráč. Nevím, jaká je jeho výstupní klauzule (přičemž nějakou v kontraktu uvedenou má, avšak svět o ní veřejně nemluví), ale zato vím, že kdokoliv by jej chtěl, musel by zlomit současný přestupový rekord," pravil zkušený trenér Citizens. 

„Kdyby to bylo čistě jen na mně, tak řeknu ‚hráč není na prodej‘, ale nejedná se jen o mé rozhodnutí," vysvětluje. „Ani za 250 milionů bych ho neprodal, i když hypoteticky tam ta šance je," naznačuje. 

Jasnější zpráva případným zájemcům o služby belgického reprezentanta ani být vyslána nemohla. Kevin De Bruyne je, co se tvorby šancí týče, nejlepším hráčem na planetě, ovšem je to také dáno tím, že Citizens hrají velice útočný fotbal a ve svém průměru dosahují alespoň 70 procent držení míče. 

A kdo by po tak nadaném hráči mohl sáhnout? Kdyby se on sám rozhodl, což je podmínka, jelikož už teď působí v jednom z nejbohatších a nejvíce ambiciózních klubů světa, tak by mohl přejít například do Realu Madrid nebo PSG. V Paříži velice rádi lámou rekordy a pokud jim nevyjde ani tento ročník v Lize mistrů, není vyloučeno, že se „naštvou“ a na přestupovém trhu udělají ještě pořádný bordel!