V současné době jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší, trenérů světa musel svým posledním výrokem pořádně vystrašit namlsané fanoušky z modré části Manchesteru. Citizens pod jeho vedením totiž lámou jeden rekord za druhým a na jejich ambicích by se nic nemělo změnit ani v této sezoně. Otázka ovšem je, co bude v té další. 

Doposud si na to sice ani my sami odpovědět nedokážeme, ale pravda také je, že Josep Guardiola se ve své kariéře zatím nikde neusadil na déle než čtyři roky. Manchester City je momentálně mladý a soběstačný tým, který by uměl fungovat i bez jeho pomoci, a možná i proto si už plánuje nové vyhlídky do budoucna. 

„Neříkám, že to přijde hned, ale dostat se do čela národního týmu je jedním z mých budoucích cílů,“ prozradil zkušený španělský trenér. 

„Ještě nevím, jestli o mě bude mít nějaká země zájem,“ zažertoval, „ale určitě vím, že se touto cestou chci vydat.“

Pep Guardiola je na počátku své cesty za obhajobou titulu v nejvyšší anglické soutěži a právě tento triumf by rád okořenil nějakým úspěchem na evropské scéně. Citizens jsou podle bookmakerů největšími favority na celkové prvenství v této soutěži, nicméně raději nebudeme předbíhat, protože vyšplhat se až na vrchol velice náročného žebříčku v Lize mistrů není vůbec jednoduché. 

Jakmile pak City splní všechny své cíle, a může to být za rok nebo dva, španělský lodivod si vyzkouší nějakou reprezentaci. O tom, jaká to bude, se dá jenom spekulovat, avšak k dnešnímu dny si můžeme tipnout takové velikány, jako je Španělsko nebo Brazílie.