Další velice očekávaná rána zasáhla již tak prořídlé řady tradičního kanadského celku, který do poslední chvíle doufal, že si udrží nějakou ze svých opor. Totéž se nakonec nepovedlo ani v případě jejich defenzivního kapitána Erika Karlssona, na nějž se již teď hřeje místečko ve slunném San Francisku.

Podle všeho to byl boj mezi třemi týmy. Tampa Bay Lightning chtěla vedle urostlého obránce Hedmana posilu do zadních řad, jenže Ottawa jasně řekla, že má-li hvězdný švédský reprezentant přestoupit, rozhodně to nebude v rámci stejné divize.

Ve druhé řadě se nám zde představil nováček z Nevady. Golden Knights byli celou dobu favorité na hráčův podpis, ovšem jak se nám začínalo později ukazovat, Karlsson o této nabídce sice uvažoval, ale bral ji spíš jako únikovou cestu, kdyby nevyšla destinace, do níž chtěl on sám.

A právě třetí zmíněná trasa nás vede do SAP Centra, což je univerzální hala ve slunné Kalifornii v samotném srdci San Franciska, kde mimo jiné hraje také tým San José Sharks. Vedení Žraloků se již v létě pokoušelo o podpis Tavarese, jenž oznámil, že z New Yorku Islanders odejde, avšak nakonec jej nezískalo, a tak se zaměřilo na další velice zvučný cíl.

Dvojnásobný vítěz Norrisovy trofeje Erik Karlsson vyznává ofenzivní pojetí hry, s nímž by rád přispěl Žralokům v boji o Stanleyův pohár. Na samotné trade reagovali už i bookmakeři, kteří ihned po zrealizování onoho velkého přestupu berou San José jako jednoho z hlavních celků na úspěch v playoff. Není se čemu divit, když máte v mužstvu takové velikány, jako je Evander Kane, Brent Burns, Joe Pavelski, Logan Couture či vysloužilý centr Joe Thornton.

A jak vypadá celé trade?

Do San José přichází: Erik Karlsson a Francis Perron.

Do Ottawy putuje: Chris Tierny, Dylan DeMelo, Josh Norris, Rudolf Blazers, volba v prvním kole draftu v roce 2020 a volba v druhém kole draftu pro rok 2019.