Prakticky během chvíle byly rozplynuty sny fotbalistů AC Milán o skvělém vstupu do nejvyšší italské soutěže. Hráči trenéra Gennara Gattusa vyjeli do silné Neapole, kde sice vedli 2:0, ale nakonec prohráli 2:3. Sám lodivod mužstva si tento kolaps neumí vysvětlit.

Rossoneri byli dle mnoha předsezonních ohlasů černým koněm soutěže, avšak hned v úvodu jejich ambice tvrdě narazily. Na první pohled tápající Neapol se ve druhém poločase nadechla k něčemu, co se ve fotbale moc často nestává. I když se nejednalo o klasickou Csaplárovu past, obrat byl daleko sladší.

„Neumím si to vysvětlit,“ říká trenér AC Gattuso. „Je normální, jestli děláte chyby, každý se jim někdy nemůže vyvarovat, ale prohrát kvůli nim celý zápas, který jsme měli do dvaapadesáté minuty pod kontrolou? To nepochopím,“ praví rozhořčeně.

„Jakmile dala Neapol gól na 2:1, cítili jsme se, jako kdyby najednou někdo zhasl světla. Naše hra přestala fungovat, my jsme se na hřišti nemohli najít, neuměli jsme si přihrát a už vůbec jsme v sobě nenašli žádné odhodlání, jak se do toho zápasu vrátit,“ mrzelo ho.

I přes špatný výsledek se čtyřicetiletý šéf lavičky rozhodl neukazovat prstem na chyby jednotlivých hráčů.

„Nemůžu za to vinit hráče, protože jsme selhali jako tým. Mrzí mě to hlavně proto, že do 55. minuty jsme měli celé utkání pod kontrolou a pak se to zlomilo. Musíme se postarat o to, aby se to příště neopakovalo,“ dodává.

Neapol - AC Milán 3:2 (53. a 67. Zielinski, 80. Mertens - 15. Bonaventura, 49. Calabria).