O jeho služby byl zájem ze všech koutů světa, přesto se velezkušený křídelník rozhodl zůstat v klubu, který mu dal největší šanci prorazit na vrchol. Dnes již bývalý holandský reprezentant Arjen Robben vstoupí do své jedenácté sezony v barvách Bayernu Mnichov, za což je pochopitelně velmi vděčný.

„Když se poprvé Bayern ozval, dost jsem váhal. Byl jsem velice skeptický a ptal se sám sebe, jestli to je ten správný klub pro mě, ale s odstupem času mohu konečně přiznat, že to bylo to nejlepší rozhodnutí v mém života,“ uvádí čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Fotbal se neustále vyvíjí a na hráčích je, aby se mu uměli přizpůsobit. Spousta týmů dneska sází na mladé a perspektivní jednotlivce, kteří postupně nahrazují ty stabilní členy mužstva. Na světě je jen pár vyvolených, jimž se podařilo mladému nátlaku odolat, a mezi vyvolenými je kromě holandského snajpra také například i jeho týmový kolega Franck Ribéry či nová posila Juventusu Cristiano Ronaldo.

„Nikdy bych nečekal, že se budu moct v Allianz aréně prohánět i po tolika letech věrných služeb. Snažím se být realistou, a proto vím, že jisté věci v dnešním fotbalovém světě nejsou možné. Kolikrát jsem sám cítil, že jsem mohl udělat spoustu věcí jinak a někde se to pak projeví. Nakonec ale, po tom všem, jsem stále tady a jsem motivovaný jako nikdy předtím,“ doplňuje hráč, jenž s Bayernem oslavil sedm ligových titulů.  

Ambice bavorského celku budou vysoké i v nadcházející sezoně. Bayern se jako úřadující mistr pod vedením nového lodivoda Nika Kovače pokusí opět zaútočit na první příčku, jež by rád doplnil i nějakým úspěchem na evropské scéně. Liga mistrů by byla tou správnou trofejí, s jakou by se hráči jako Robben a Ribéry rádi rozloučili s aktivní hráčskou kariérou.