Dnes již šestatřicetiletý profesionální obránce původem ze švédského Stockholmu Johnny Oduya toho měl dost co na srdci, když viděl současnou situaci ostatních klubů na trhu, kterou se snažil porovnat s tím, co předvádí vedení Ottawy Senators. Tradiční kanadský celek přichází o své největší hvězdy a ani se mu nedaří držet morálku již tak rozpolceného týmu.

„Něco se tam zlomilo a nikdo s tím nic nedělá,“ říká zkušený veterán, jenž minulou sezonu právě v Ottawě nastoupil k jednapadesáti zápasům (jako volný agent se v létě 2017 s klubem dohodl na roční smlouvě).

„Bohužel se o Senátorech nedá říct, že by byli jako ostatní týmy. Když se přestane dařit, a může se jednat pouze o nějaký drobný problém, celá morálka, motivace i touha opadne. Vše dobré se náhle zboří jako domeček z karet,“ popisuje Oduya vlastní zážitky ze svého působení v hlavním městě Kanady.

„Asi vám neprozradím, jak to celé začalo, protože si to sám neumím vysvětlit. Ať už se jednalo o vnitřní nebo vnější problémy, šířilo se to jako virus, který nakazil každého, kdo byl poblíž,“ vysvětluje.

Vedení Senátorů bylo už minulosti vyčítáno, že jejich mužstvo neprojevuje takové ambice, jaké byste od klubu jejich hodnot čekali. Bohužel ani touha jejich dvou největších hvězd (Karlsson, Duchene) odejít za lepším je nějak viditelně nedonutila jednat.

„Vůbec to není dobré a někdo by za to měl nést zodpovědnost. Porovnáte-li snahu jiných celků s tím, co se děje v Ottawě, pak se bavíme o dvou zcela odlišných přístupech. Nedokážu předpovědět, jestli se to v dohledné době vůbec zlepší,“ dodává.