Start do nové sezony nám pomalu hlásí i nejvyšší španělská soutěž, ve které se nám po dlouhých letech nepředstaví Cristiano Ronaldo. Jednoho z nejlepších hráčů světa totiž ukořistil italský Juventus, jenž se po vzoru Manchesteru City a PSG také už nebojí utrácet velké částky.

Tato situace rozčílila zejména šéfa LaLigy Javiera Tebase, co bere svou soutěž za jednu z nejlepších na světě, a tudíž si nemůže dovolit přicházet o ty největší hvězdy. Loni to byl Neymar, z něhož je dnes nejdražší hráč světa, letos je to Ronaldo. Manchester City dokonce zkoušel získat i Messiho, ovšem nebýt loajálnosti ke svému klubu u slavného Argentince, patrně by k onomu transferu rovněž došlo.

„To, co se děje, je naprosto příšerné. Celá situace dosáhla do takového bodu, kdy bychom ji měli označit za kritickou. Naše soutěž přichází o své největší talenty, čemuž bychom měli zamezit,“ říká prezident jedné z nejsledovanějších lig světa.

„Paříž nás před rokem připravila o jednoho z největších talentů dnešní doby, Juventus nás připravil o nejlepšího střelce a teď se zde zčistajasna objevil i Inter, který má zájem o našeho nejlepšího záložníka? Z mých zdrojů, co vím, tak Inter nemá potřebné finance, aby si tak drahého hráče vůbec mohl dovolit, ale přesto o něj má neutichající zájem. Kdo mi tohle vysvětlí?“ žádá Tebas od přihlížejících novinářů vysvětlení.

„Juventus získal Ronalda na základě nějaké dohody s Fiatem, jež nám doposud nebyla vysvětlena, a bůhví, jestli se toho vysvětlení někdy dočkám. Podobně tomu je s Interem, u něhož nepochybuju, že zkouší podobné fígle na základě domluvy třetích stran, jak financovat přestup tak skvělého hráče, jako je Luka Modrič,“ pokračuje.

„Je na čase s tím něco dělat, protože to, co na přestupovém trhu odstartovaly kluby jako Manchester City a PSG, se nedá popsat jako normální věc. Bohatí šejkové řídí trh a ostatní celky se s nimi snaží držet krok, aby se jim v lize mohly rovnat,“ doplňuje šéf LaLigy.