Již několik let se spekuluje o tom, jací hráči a v jakou dobu vymění jedno své herní působiště za druhé. Nic se nemění ani v případě, že už je několik dní po přestupovém okně, protože přestupový trh se neustále pohybuje kupředu a zastavit jej je dozačista nemožné. Dobrým příkladem nám je i rokování záložníka Manchesteru United Paula Pogby o transferu do Barcelony, kde v současné době působí jeden z nejlepších hráčů světa Lionel Messi. 

Argentinská raketa zažila již mnohé až se sama media začala častěji ptát, zdali jí to neomrzelo. Slova velice úspěšného hráče sice několikrát odpověděla, že ne, avšak větší výzvy by pro ni byly vždy vítány. To bylo pochopitelně myšleno na mezinárodní scénu, nikoliv na tu klubovou. 

„Mám jednoduchý plán a klidně se s vámi o něj podělím. Mým cílem je zůstat v Barceloně, a to tak dlouho, dokud to jenom bude možné," potěšil Messi své příznivce. 

„Má rodina zde žije již několik let. Nevidím důvod měnit prostředí, když se tu všichni máme tolik dobře. Změna bývá kolikrát velice komplikovaná, a to hlavně pro děti," upřesňuje. 

Čas bývá ke každému z nás neúprosný a i na hvězdě týmu se podepsaly v poslední době jisté úpadky formy. Ačkoliv nejde o nic vážného, pro hráče bývá těžké si po celou svou kariéru udržet top formu. 

Co je pro nás podstatné, tak bude záležet, jak se na to za několik let bude dívat vedení katalánského celku. Messi je v současnosti ikonou klubu, k níž se bude chovat každý s respektem, ale je možné, že jej postupem času může čekat i mladá a zároveň velice dravá konkurence v útoku. Není tedy zcela vyloučeno, že Lionel bude stažen více do tvůrčí role, jako tomu bylo již v několika případech v minulosti. 

„Nemůžeme vyloučit žádnou možnost, ale já jsem připraven hrát kdekoliv, kde mě bude můj trenér potřebovat," říká dnes již jedenatřicetiletý hráč. 

„Zdali bude Barcelona chtít, abych pokračoval, budu pokračovat. Současný kontrakt mi vyprší až v době, kdy mi bude 34 let, a do toho dne je ještě dostatek času. Do té chvíle nemá cenu moc spekulovat," uzavírá.