Real a Atlético. Bitva dvou odvěkých městských rivalů získala v Superpoháru UEFA, v němž se střetl vítěz Ligy mistrů s vítězem Evropské ligy, zcela nový náboj. Diváci na stadionu v estonském Tallinnu si užili utkání plné zvratů, ve kterém nakonec zářil ostřílený snajpr Diego Costa, jenž svůj tým nastartoval ke kýženému obratu.

Ne nadarmo se o Atléticu Madrid říká, že to je nejbojovnější tým v celé Evropě a my mu musíme dát za pravdu. Jeho útočná aktivita kolikrát nebývá taková, jakou byste od hráčů jejich ligového postavení očekávali, ovšem zadíváte-li se na jejich odhodlání, jen těžko byste někde jinde našli obětavější mužstvo.

Ačkoliv si argentinský trenér Diego Simeone zápas svého celku neužil přímo z lavičky, neboť si kroutí třízápasový trest za prohřešky z konce minulého ročníku, naordinoval svým svěřencům taktiku, která již v první minutě slavila úspěch. Bílý balet se pod vedením nového kormidelníka Julena Lopeteguiho pohupoval prvních patnáct minut na vlnách nejistoty, s čímž nesouhlasil křídelník Marco Asensio, jehož střelecká a útočná snaha prolomila sebevědomí i jeho spoluhráčů.

Real Madrid na hřišti postupně získal optickou převahu, dočkal se vyrovnání a v daném nátlaku pokračoval i nadále, až přišla ruka ve vápně, po níž následoval pokutový kop a rázem z toho bylo vedení 2:1, které bylo pro královský celek natolik příznivé, že ho dělily jen minuty od zisku trofeje.

Atlético ale bylo proti, při jedné akci zapálilo trysky, předvedlo souhru z říše snů a vyrovnalo. Ve vynuceném prodloužení pak už byla obrana Realu natolik otupělá, že po chvilkové ztrátě koncentrace pustila svého soupeře do dvougólového vedení, na něž už nedokázali borci v bílém odpovědět.

Výsledek? 4:2 pro Altético, parádní oslavy a dobrý vstup do nové sezony. Oproti tomu Real má nad čím přemýšlet a jistě ještě přehodnotí svou situaci na přestupovém trhu.