Do Sparty přišel s tím úkolem, aby dával branky, ale dnes je z gabonského univerzální záložníka spíše stroj na karetní tresty. Již v dosavadním průběhu jich nasbíral osm a jen pouhé další čtyři výstrahy jej dělí od vyrovnání rekordu.

Radek Krejčík, Jan Sopko, Petr Holota, Stanislav Marek, Ivo Krajčovič, Admir Ljevakovič a Tomáš Řepka; ptáte se, co mají tito hráči společného? Všem z vyjmenovaných se v rámci jedné sezony podařilo nasbírat dvanáct žlutých karet, čímž vytvořili ligové maximum, avšak tuto hranici nikdo doposud nepřekročil.

Možná až trochu nečekaně s ohledem na to, jaká byla původní role Kangy v týmu pražské Sparty, by se to mohlo podařit právě jemu. Hráč, jenž vzrůstem nedosahuje ani 170 cm, na hřišti zastává veškerou černou práci a vrhá se do osobních soubojů hlava nehlava. Také díky svému důrazu se z jeho přítomnosti na trávníku mohou těšit třeba sázkaři, pro něž je kurz 2:1 na karetní napomenutí pro tohoto hráče téměř tutovka.

Pokud jde o průměr žlutých napomenutí na zápas, Kanga si drží hrdý průměr 1 karta na každého 1,5 zápasu. Kdyby si podobné tempo dokázal pohlídat i nadále, na konci sezony by měl na svém kontě 16 trestných zápisů, což je o čtyři více, než nasbíral podobně důrazný Tomáš Řepka v sezoně 2006/07.

Fanoušci se navíc v tomto ročníku FORTUNA:LIGY mohou navíc těšit na nástavbovou část, jež nám kromě nových zápasů přinese také další zajímavá rozuzlení. Kdoví tedy, kam až se to podaří gabonskému reprezentantovi dotáhnout. Už teď je však téměř jisté, že jeho počin jen tak někdo nepřekoná.

Foto: sparta.cz