Událost, na níž se těší celý čirý svět a zejména pak příznivci bojového umění, je na programu 6. října a nám se představí pod názvem UFC 229. Jako hlavní aktéři v lasvegaské T-Mobile aréně zde vystoupí dvě velké hvězdy historie elitní profesionální soutěže ve smíšených bojových uměních, jimiž jsou Khabib Nurmagomedov a Conor McGregor.

Celý galavečer by se dal nazvat akcí neporažených, neboť v něm uvidíme dva bojovníky, jež nám potvrdili svou účast a jež také nepoznali hořkost porážky. Prvním z nich je již zmíněný ruský šampion v lehké váze „The Eagle“ (jak se Khabibovi přezdívá) a na svém kontě má 26 vítězství v řadě. Druhým z nich pak je americký dobře se vyvíjející prospekt Sean O’Malley (10-0-0), který nám ohlásil svou účast teprve nedávno, zato nám již naplno stihl projevit své ambice.

„Nejprve jsem chtěl duel s Alejandrem Perezem, ale protože se stále zotavuje ze zranění, tak mi byl přiřazen až José Quiñónez. Nemůžu si stěžovat. Ať už dostanu kohokoliv, půjde k zemi. José má možná čtyři výhry v řadě, ale jakmile vstoupím do oktagonu, ukážu mu, co ve mně je,“ sdělil veřejnosti třiadvacetiletý zápasník v bantamové váze, jenž původně snil o tom, že na UFC 229 bude hlavní hvězdou večera.

Vrátíme-li se však k hlavním hrdinům nadcházející sobotní noci, důvod, proč k onomu historickému momentu vůbec dojde, je Conorovo chuligánské chování, které vyvrcholilo útokem na autobus plný UFC zápasníků. Tento přístup pobouřil zejména neporaženého ruského šampiona, jenž toužil po odplatě a vyzval McGregora na souboj. I když se zprvu zdálo, že se vzájemného duelu nedočkáme, jelikož irský zápasník nebyl téměř dva roky v ringu, nakonec k tomu dal souhlas. A výsledek? Již teď je o bitvu největší zájem, jakou kdy UFC organizace v čele s šéfem Dana Whitem pamatuje!