Přes léto máme na výběr z nepřeberného množství sportů, které můžeme vykonávat vevnitř či venku. Konečně můžete vyrazit na projížďku na kole, zaběhat si jen v tričku či plavat venku. Jaké sporty vám však pomohou účinně zhubnout a jaké nabrat svalovou hmotu?

 

S tenisem za lepší kondicí

Tenis je ideálním sportem pro osoby, které potřebují posílit svaly na rukou a nohou. Za hodinu tenisu můžete spálit 350-570 kalorií, záleží na tom, jak vaše tenisová hra vypadá. Díky tenisu zlepšíte svou prostorovou orientaci, zrychlíte své reakce, pracujete na koordinaci, síle a flexibilitě kloubů. Tenis je však celkem náročný na techniku a správnou hru.

 

Jízda na kole pro osoby, které mají problémy s klouby

Pro obézní osoby a osoby, které nechtějí příliš zatěžovat klouby, je vhodná jízda na kole. Stačí vytáhnout ven kolo a projet se v krásné přírodě. Cyklistika je finančně nenáročná, navíc můžete vyjet kdykoliv chcete a vybrat si svou vlastní trasu. Záleží jen na vás, jaké tempo a obtížnost trasy si vyberete. Díky jízdě na kole posílíte všechny svaly na těle a zlepšíte svou celkovou kondici. Nejvíce posílíte svaly na nohou. Za hodinu jízdy na kole spálíte 300 až 800 kalorií.

 

Plávání rýsuje postavu

Plavání je ideálním sportem pro formování postavy a zapojení svalů v celém těle. Za hodinu plavání spálíte 350-700 kalorií. Přesto plavání není primárně sportem, při kterém rapidně zhubnete, jelikož je voda, ve které plavete studenější než teplota těla, to si tak zachovává své tukové zásoby. Plavání však skvěle posílí zádové svaly, břišní a hýžďové svaly a svaly na nohou.

 

Posilujete díky plážovému volejbalu

Volejbal je ideálním letním sportem. Během jedné hodiny hraní volejbalu spálíte 500-700 kalorií, navíc je to kolektivní zábava, která nikdy nezklame. Při hře posilujete hlavní svalové skupiny paží, nohou, hýždí, hrudníku i břicha.