Sport a zdravý pohyb je v dnešní době pro děti neskutečně důležitý a čím dříve s ním děti začnou, tím lépe. Dopřejte tedy vašemu dítěti sport, který jej zocelí nejen na těle, ale i na duchu a navíc si na něm užije obrovské množství zábavy. Přiveďte jej k hokeji.

 

Začínáme

Vůbec nejlepším časem, kdy by dítě mělo s hokejem začít, je okolo čtyř až pěti let, nejpozději by pak měly děti začít do osmého roku svého věku. Samozřejmě to neznamená, že později nemůže člověk taktéž začít, ale toto věkové rozpětí je nejideálnější. Mladý věk se netýká jen hokeje, brzký začátek dá dítěti základy, které se mu budou v budoucnu hodit a to i v případě, kdy by se rozhodlo zaměřit na jiný sport.

 

Proč hokej?

Proč bychom si měli zvolit pro své dítě právě hokej? Jedná se o rychlý týmový sport, ve kterém najdou velké množství zábavy, kamarádů a také prostor kde se dostatečně vyřádit. Důraz je vždy kladen na pestrost tréninků, díky čemuž dítě získá zkušenosti i s jinými druhy sportů, jako je gymnastika či atletika a zároveň se přiučí i zodpovědnosti a týmovému duchu.

 

Kam dítě umístit

Výběr klubu se ve většině případů řídí místem bydliště či školou. Vybírat si však můžete i podle prestiže a tréninkových metod. Je pro vždy dobré dozvědět se o daném klubu co nejvíce.

 

Co do začátku?

V začátcích je hokej především o bruslení. Nejdůležitější jsou tak kvalitní brusle, rukavice a přilba. Zbytek je pro dítě píše zatěžující. Pro rodiče je dobré také připravit se na to, že dítě bude potřeba často vozit na tréninky a zápasy a tak je dobré, když je rodič co nejvíce přítomen jak na trénincích, tak i na zápasech. Zároveň je potřeba jít na vše zlehka, nevyvíjet na dítě tlak a nepodporovat je jen v hokeji, ale i v dalších aktivitách. A i kdyby mu neměl hokej zůstat na celý život, věřte, že mu dá skvělý základ do života. Proto neváhejte s pusťte se svým kvítkem do hokeje, a když ne do hokeje tak do jiného sportu. Je v podstatě jedno do jakého, hlavní je, aby se dítě vždy bavilo na maximum.