S navrátilcem Karlíkem v obraně, novou tváří Yaro Ukhinem v útoku a pozměněným složením jednotlivých pětek náš tým dokázal znovu přehrát silný celek Bíliny vysokým rozdílem. Vstup do zápasu se nám moc nepovedl. Soupeř nás kombinační hrou i přehrával a v polovině třetiny se dostal do vedení. Velmi brzy na to však začala spanilá jízda, dnes už "specialisty" na Bílinu, a nejen jeho, Pozdnyakova, který svou první brankou v zápase v přesilové hře vyrovnal. Hra se vyrovnala, hrálo se hodně aktivně z obou stran a naše akcie mnohdy podržel stále se lepšící Veselý v bráně. Tři minuty před koncem třetiny, opět při přesilovce znovu zafungovala spolupráce Karlík - Pozdnyakov a vedli jsme 2:1. A když 5 vteřin před kocem Valášek zvýšil na 3:1, šli jsme do kabin s pěkným náskokem.

Vstup do druhé třetiny opět vyšel hostům, kteří po minutě hry vstřelili kontaktní branku, avšak náš tým byl rozjetý a spolupráce všech pětek fungovala skvěle. Soupěře jsme aktivní hrou přehrávali, a když se dostala Bílina do zakončení, mohli jsme se spolehnout na výkon golmana. Začali jsme přidávat branky, které se museli divákům líbit. Postupně se prosadili Valášek, Kocián, Hrazdira a Pozdnyakov 2x. Po konci druhé třetiny bylo o osudu utkání rozhodnuto.

V tomto zápase tradičně se na úvod posledního dějství opět prosadili hosté. Hra odpovídala výsledku, ale hosté nechtěli odjet s debaklem a sympaticky se snažili korigovat výsledek. Byli aktivnějším týmem, ale nedokázali se prosadit. V této třetině bylo i hodně vyloučených na obou stranách. Brankami Kmoška a Hrazdiry jsme stanovili konečné skóre.

Zápas se bezpochyby musel líbit všem domácím divákům, naše hra byla přímočará, padali krásné branky a důležité tři body nas posouvají blíže v tabulce právě na Bílinu.

Branky a nahrávky: 13. Pozdnyakov (Karlík), 18. Pozdnyakov (Karlík), 20. Valášek (Hamerský), 23. Valášek (Hrazdíra, Petira), 31. Kocián (Petira, Hrazdíra), 35. Hrazdíra (Valášek), 36. Pozdnyakov (Luštinec, Antonov), 39. Pozdnyakov (Hamerský), 59. Kmošek (Ježek), 60. Hrazdíra (Valášek) – 10. Kolíček (Mála), 21. Kýhos (Mála), 48. Kolíček (Kýhos, Kuncl). Diváků 540.

HC RODOS Dvůr Králové n. Labem: Kozák,Veselý – Vitebský, Klust, Antonov, Hamerský Petira, Junek, Karlík, Filip, Hejna, Hrazdíra, Kmošek, Pozdnyakov, Sedláček, Zmítko, Kocián, Luštinec, Ukhin, Ježek,Valášek

HC Draci Bílina: Odložilik, Kurakov – Jirkovský, Kolíček, Fučík,Vošta, Kuncl, Hrdlička, Komínek, Procházka, Böhm, Gevorkian, Kýhos, Mican, Mála, Doležal, Lenárt