Z počátku to vypadalo na nejhorší sezónu, ale nyní si už 33letý Cristiano Ronaldo nazul střelecké kopačky a zase válí. Naposledy dvěma góly zařídil ligovou výhru 2:1 nad Eibarem. Přesto na 1. Barcelonu ztrácí Real Madrid nedostžných 15 bodů.

Hodně lidí si kladlo otázku, kdy se Ronaldo střelecky probudí, jestli není už moc starý a nenadešel čas jeho konce kariéry. Vždyť dlouho byl v tabulce střelců za brazilským záložníkem v barcelonských službách Paulinhem, který střílí góly jen sporadicky a nyní jich má na svém kontě 8. Neobešlo se to tedy bez narážek na Ronalda na sociálních sítích, ale nyní své odpůrce zase uzemnil. To, co předvádí nyní je prostě úžasné.


V posledních 10 zápasech Realu, ve kterých Ronaldo nastoupil, vstřelil 17 branek! To jsou téměř 2 góly za zápas. A ačkoli Lionel Messi stále vévodí tabulce střelců LaLigy, tak Ronaldo se mu výrazně přibližuje. Díky jeho 14 gólům v posledních 7 ligových zápasech se k Messimu, jenž má 24 branek, dotáhl na "pouhých" 6 gólů. Zde si myslím, že bude o Trefeo Pichichi ještě velký souboj


I častou narážku, že góly dává jen proti slabým týmům, se dá lehce vyvrátit. V letošním ročníku Ligy mistrů dokázal v 8 zápasech vsítit 12 gólů a s náskokem 5 gólů vládne tabulku před Firminem, Cavanim a Kanem. Ovšem přidat nějaké góly se může podařit z této trojice už jen Robertu Firminhovi, který postoupil s Liverpoolem přes Porto.


Příští zápas hraje Real proti Gironě, které nedávno Barcelona nasypala 6 "fíků" a Messi dal 2. Zde by Ronaldo klidně hattrick mohl dát. Pevně tomu věřím! Poté je čeká Las Palmas, jenž má druhou nejhorší defenzívu. Poté přijde na řadu čtvrtfinále Ligy mistrů. 


Dotáhne se Ronaldo na Messiho a bude ještě na dálku boj, co myslíte?


A nesmíme zapomenout ani na Mistrovství světa, které nás čeká už za 3 měsíce v Rusku. Pokud by se Ronaldovi a celému Portugalskému výběru dařilo, tak se třeba znovu po 8 letech dočkáme, že vítěz EURA následně vyhraje i světový šampionát. Kdoví...