Éra jindy neomylných fotbalistů Cristiana Ronalda a Lionela Messiho se pomalu blíží ke konci, a proto je na čase se poohlížet i dopředu. Co nám přinese budoucnost a kdo nahradí toto hvězdné duo?

I když v případě Ronalda vám zatím nejsme schopni poskytnout přesnou odpověď, pak v případě argentinského borce, budeme-li vycházet z jeho poslední výpovědi, bychom již vědět mohli.

Messi se netajil tím, že nebude moct udržet hvězdnou formu věčně, avšak je stále plně ochotný se podílet na vývoji ostatních slibných hráčů. Jednoho takového má už Barcelona v týmu.

„Myslím si, že je Ousmane Dembélé schopný stát se nejlepším hráčem světa. Je stále mladý, takže se bude neustále vyvíjet, a na nás už jenom je, abychom mu v tom pomohli,“ uvedl.

Tato slova možná poněkud zaskočila trenéra Barcelony, jenž ještě prakticky nedávno prozradil, že Dembélé své kvality má, ale aby je naplnil, musel by nejdřív být schopný zodpovědně přistupovat k tréninkům.

Pro ty, co to netuší, ačkoliv má Ousmane svůj talent, jeho laxní přístup by ho mohl stát místo v jinak ambiciózním klubu. Pozdní příchody na tréninky i nezvedání telefonů si vybírají svou daň.

I této věci si je Messi vědom, ovšem poukazuje na to, že je s takovým hráčem potřeba mít trpělivost. „Své kvality má a jistě nás o nich přesvědčí. My jsme klub, co dává šanci mladým hráčům, všichni zde držíme pohromadě. Až si to Dembélé uvědomí, pozná naše hodnoty a bude se moct soustředit jen na svůj vývoj,“ potvrdil.