Hráč, jemuž nikdo nevěřil, avšak on nás nakonec všechny přesvědčil o opaku. Mohamed Salah je živým důkazem, že když se chce, tak jde všechno, přičemž máme na mysli i to nereálné. Kde by dnes mohl být takový Unai Emery, kdyby poslechl svůj vnitřní hlas a křídelníka s egyptskými kořeny si již dříve přivedl do PSG…

Emery v současné době vévodí lavičce Arsenalu, avšak ještě v minulé sezoně jsme se s ním mohli setkat v Parku princů, kde šéfoval největšímu celku v zemi. Pařížané nikdy neměli potíže se sháněním nových hvězdných hráčů, avšak povětšinou sázeli na drahé karty, které jim Ligu mistrů, jež bývá v posledních sezonách hlavním cílem, ještě nevyhrály.

Na nesplnění těchto ambic dojel právě i náš španělský manažer, jenž si to vše rýsoval jinak. A lituje zejména jednoho velkého rozhodnutí… „Kdybych mohl vrátit čas, udělal bych leccos jinak. Měli jsme šanci podepsat Salaha ještě v době, kdy hrál za AS Řím, ale bohužel jsme možná až moc pochybovali, a tak jsme nakonec nic neudělali,“ přiznával si jednu z největších chyb své trenérské kariéry.

Mohamed přitom nyní válí v dresu Liverpoolu, kde se stal nepostradatelným článkem základní sestavy. Jeho cenovka za poslední dva tři roky stoupla až o pětinásobek, než za co ho Reds kupovali. „Nelituji toho, že jsem v nyní v Arsenalu, je to skvělý klub a máme plán, jak ho dostat zpátky na vrchol, ale kdoví, jak by to všechno bylo, kdybychom předtím Salaha podepsali. Nepochybně je to jeden z pěti nejlepších hráčů na světě,“ vzdával hold neunavitelné opoře soupeře.