Na jisté výkony během podzimní části sezony nemohli být fanoušci bavorského celku zrovna pyšní, ovšem to vše by se již co neviděl mělo změnit. Chorvatský kormidelník slíbil změny, jaké posunou jeho tým směrem kupředu.

Řeč je zejména o nové dávce sebevědomí. Když se týmu nedaří, člověk většinou hledá příčiny, až upadá do jakéhosi zapomnění, čímž si není vědom toho, co umí. Navnadit takové hráče nebývá jednoduché, avšak podle tvrzení sedmačtyřicetiletého architekta úspěchu je vše možné. A již to začalo.

„Pracovali jsme na tom už teď během podzimu a i skrze zimu si můžete být jisti, že nepolevíme. Základní faktor nejenom našeho úspěchu je sebevědomí. Každý hráč musí být dobře psychicky připravený a od toho tu jsem jak já, tak i moji zástupci, abychom se o něco takového postarali,“ vysvětloval.

Pro někoho by se jednalo možná o nereálný úkol, nicméně hájíte-li slavný dres Bayernu Mnichov, pak není jiná cesta přípustnější. „Psychikou to všechno začíná. Jakmile jsme dobře mentálně naladěni, můžeme pak uvažovat o doladění dalších aspektů hry. Rádi bychom byli bezchybní naprosto všude,“ netajil se.

Co tedy můžeme nakonec očekávat? „Nemohli jsme se s fanoušky radovat teď v polovině sezony, tak bychom jim udělali radost ziskem titulu. Budeme na sobě tvrdě makat, abychom toho docílili,“ přisliboval.

Kromě této zprávy se hovoří o tom, že se Bayern skrze zimní přestupové okno do týmu pokusí přivést aspoň jednoho defenzivně laděného hráče. V souvislosti s tímto tvrzením se nejčastěji hovoří o Lucasovi Hernándezovi z Atlética Madrid, avšak je také nutno podotknout, že Diego Simeone by se nerad své opory zbavil.