Sotva nový ligový formát začal, už teď se najdou tací, kteří by jej nejraději zrušili. Mezi vybranými jedinci je i kapitán Slovácka Vlastimil Daníček.

Vše je odvozeno od větší porce zápasů, která byla hlavním důvodem, proč se nový systém vůbec zaváděl. Česká ligová scéna poněkud upadla, a tak oficiální zástupci ligy chtěli, aby se kromě popularity o něco zvedla i herní zátěž.

„Každý se na to dívá jinak, ale z mého pohledu a z pohledu lidí, s kterými jsem dennodenně v kontaktu, musíme říct, že si ten formát nikdo nepochvaluje,“ promluvil sedmadvacetiletý kapitán.

Kvůli tomu, že po tradiční třicetizápasové sezoně nastane nástavbová část, jsou všechny kluby nuceni začínat ročník ještě v horkých letních dnech a naopak je pak končit už v přicházejících mrazech, aby se všechno stihlo.

„Teď máme dva týdny volna, což rozhodně není doba, během níž by si mohl člověk vůbec odpočinout a zregenerovat tak vyčerpané tělo,“ pokračoval slovácký Daníček.

Za příklad uvedl i zámořskou NHL. „Jedná se o soutěž, kde týmy sice šest, sedm měsíce jedou naplno, ale pak mají dalších pět měsíců na odpočinek. Něco takového bych klidně uvítal i u nás,“ neváhal ani na moment.

Jeho slova se chvíli po vyslání do éteru nesetkala s příliš kladnými ohlasy. Nejenomže se proti němu většina fanoušků bouří, on sám k tomu se stal terčem posměšků, protože toho skrze aktivní ročník moc nenahrál a i tak by žádal o odpočinek navíc.