Reds pod jeho vedením ještě žádnou trofej nevyhráli, avšak tohle by se již brzy mohlo změnit. Liverpool pod vedením německého taktika působí téměř bezchybně, že tomu začínají věřit i ti, co dříve pochybovali. Jurgen Klopp si po posledních výsledcích neodpustil ani mírné rýpnutí: „Přišli jsme tuhle ligu pořádně podojit.“

Teprve čas ukáže, jak moc se bude na tato jeho slova vzpomínat. Pravdou ovšem zůstává, že téměř každá fotbalová liga na starém kontinentu se přesouvá do své druhé poloviny, což dává zejména Kloppově družině velkou šanci si tuto jízdu nejenom užít, ale navíc ji i dotáhnout do zdárného konce.

„Nerad uvažuji dopředu, protože jsem jedním z těch lidí, kteří žijí přítomnosti, ale pravdou je, že neplánuji Liverpool opustit aspoň do doby, dokud se nám tuhle ligu nepodaří pořádně podojit,“ žertoval jedenapadesátiletý bouřlivák ze Stuttgartu.

Objevují se přitom spekulace, že by po něm mohla sáhnout jak Barcelona, tak i Real Madrid. Oba dva tyto kluby totiž nemají jistý, zdali je povede jejich současný kormidelník. „Nikdo z nás neví, co bude za týden, měsíc nebo rok. Mou hlavní prioritou pro nyní zůstává anglická liga, pak se uvidí,“ potvrdil.

Španělští fanoušci mohou tedy zatím jenom doufat. Kdyby se však Liverpoolu povedlo získat tu nejcennější ligovou trofej, o níž v posledních letech jenom snil, pak by se mohlo stát, že Klopp bude svou práci brát jako zakončenou a možná zváží další lukrativní nabídky, které mu přistanou na stole.

„Jedno je jisté, neplánuji trénovat do konce života a ani svou kariéru nezakončím v Liverpoolu,“ svěřoval se německý architekt úspěchu. „Rád bych trávil více času s rodinou, což nejde, pokud věnujete fotbalu celý svůj život,“ doplnil.