Argentinský architekt úspěchu, který se na lavičce Tottenhamu snaží předvést něco neuvěřitelného, se nechal slyšet, že je v jeho plánu dovést svůj klub k trofejím.

Mauricio Pochettino se od roku 2014 pokouší o jistý fotbalový zázrak. Málokterý trenér před ním by se mohl v dresu Kohoutů pochlubit takovými výsledky, jaké se podařily vybojovat právě jemu, a to navíc za minimální cenu.

Cílem všech velkých týmů je dávat šanci mladým, kteří řádí někde za juniorku, což byl i náš případ. Mauricio si takto vyhlédl Kanea, Diera či Aliho a začal útočit na titul. V jedné sezoně, kdy tlačil na tehdy mistrovskou Chelsea, nebyl daleko.

Jedinou nevýhodou mu je novodobá éra, jíž nastolil Manchester City, k němuž se nyní přidává i Liverpool. Argentinský manažer má výsledky, které dle historických tabulek stačí na titulovou jízdu, avšak Citizens společně s Reds posunuli laťku zase o úroveň výše.

„Máme skvělé mužstvo, jež se bude ještě vyvíjet. Nejenomže máme kvality velkoklubu, my jím navíc i jsme,“ uvedl Pochettino, jenž se rovněž netajil tím, že jeho záměrem je překvapit všechny pochybovače a vyhrát třeba i těžkou Ligu mistrů.

Zdali se mu to podaří, to ukáže čas a zadruhé i marodka, s níž se víceméně potýká každý tým. V Anglii je to o to složitější, neboť tam není zimní přestávka, a tudíž jsou hráči nonstop v plném zápřahu. Tohle vše by se mělo změnit až od příštího ročníku.