Jeden z nejlepších fotbalových obránců současnosti se již brzy možná (dle vlastní výpovědi) rozloučí se svým původním klubem a vydá se vstříc novým výzvám.

A ty by jej měly zavést někam na Britské ostrovy, na něž byl Mat Hummels lákán již před několika lety, než se nechal upoutat právě nabídkou od jindy hvězdného Bayernu Mnichov.

Aktuálně se hovoří o zájmu obou manchesterských celků, avšak zcela vyloučit nemůžeme ani Chelsea, která by se v létě nevyhne drobné přestavbě týmu, jež by měl zahrnovat také defenzivní řadu.

O hráčově potenciálním odchodu nás informovalo samo vedení bavorského celku, které se bálo, že by mohlo svou oporu ztratit již během zimního přestupového období.

„Mats si vyžádal schůzku s námi. Předmětem vyjednávání byla domluva o přestupu, jíž jsme mu nemohli za žádných okolností dovolit. Domluvili jsme se ale na kompromisu, že s námi ještě zůstane skrze jarní část sezony a poté se uvidí,“ znělo z prohlášení klubu.

Z těchto slov si lze vyčíst, že si vedení potají přeje, aby si zkušený obránce svůj původní záměr dobře rozmyslel. Třeba v druhé půlce ročníku přijde nový impuls a spolu s ním i lepší atmosféra.

Prozatím Bayern jen šlape na paty lídrovi německé soutěže Borussii Dortmund. Jsou to právě hráči žlutočerného týmu, jež jenom oplývají velkou motivací urvat ligový primát zase jednou sami pro sebe.