Znovu jednou začala hrát ta stará známá písnička, jejíž tóny nás odkazují na cosi shnilého mezi spojením značky Realu Madrid a ovlivněním losů nebo zápasů. Protentokrát se uruguayští novináři zaměřili na nyonské losování vyřazovacích částí Ligy mistrů.

My sice víme, že se Bílý balet střetne s nizozemským Ajaxem, což je s úctou k soupeři jeden z nejsnadnějších protivníků pro tento turnaj, jaké si mohl madridský celek „vypřát“, ale zato už nevíme, jak k tomuto záhadnému spojení došlo.

Novinář Jorge Ramos y su Banda se v rozhovoru se stanicí ESPN nechal slyšet, že má v blízkosti šéfa Realu osobu, jež se podílela na tajném plánu „horkých míčků“, které měly určit, aby se mužstvo okolo Garetha Balea, Karima Benzemy nebo Sergia Ramose ocitlo ve vzájemném měření sil právě s holandským protivníkem.

Málokdo tomuto tvrzení chtěl však věřit, a proto si náš zmíněný novinář nechal vytisknout zprávu, kterou mu přeposlal jeho nejmenovaný zdroj. Ani z tohoto poukazu nelze vyčíst, že se nejedná o podvod, nicméně aspoň to donutilo výše postavené orgány k začátku vyšetřování.

Daného tématu se chytlo i několik známých fotbalových osobností, které dodaly, že kdyby byl Cristiano Ronaldo stále v Madridu, a tedy nikoliv v Juventusu, Zlatý míč by vyhrál on a ne Luka Modrič, jenž tímto triumfem ukončil desetiletou nadvládu právě Ronalda a Messiho.

Jak dlouho bude celé vyšetřování trvat, to nedokážeme předurčit. Rozhodně o tomto tématu ale ještě uslyšíme.