Z pozice černého koně do pole mírného outsidera. Sebevědomí hráčů AC Milán padá čím dál níž, čehož si všímají i soupeři, kteří vůbec nepochybují, že právě proti tomuto celku by šlo bodovat. Daného problému si všiml i trenér Gennaro Gattuso.

Největší potíže nás odkazuje na jakousi střeleckou neschopnost. V létě se do týmu červenočerného celku dostavil sice argentinský střelec Gonzalo Higuaín, avšak ani jeho příchod ještě automaticky neznamenal, že bude dávat góly.

Čtyřicetiletý ambiciózní trenér nepochybuje, že tento půst jednou prolomí a dostane se do formy, nicméně než se tak stane, je potřeba, aby se o to aspoň pokoušel. A on sám nebude jediným mužem na hřišti, co se musí ze sebe snažit vydat o něco víc.

„Je to komplikované, protože v současnou chvíli u nás hraje více hráčů pod své normální limity. Někdy nám chybí štěstí, jindy se neumíme v klíčových chvílích dobře rozhodnout, ale to vše je odvozeno od našeho přístupu, který by měl být lepší, než aktuálně je,“ svěřoval se italský lodivod úspěchu.

Důležitý impuls by mohly přinést nové posily. „Ačkoliv si myslím, že nemáme úplně špatný tým, v němž dříme obrovský potenciál, pak je potřeba sem dovést jen takové hráče, co nám ho pomohou probudit. Rád bych někoho kreativního do zálohy a zkušeného do obrany,“ vysvětloval.

Oproti tomu se můžeme dočkat i několika odchodů. „Osobně nemám problém s nikým, ale je logické, že když někteří hráči nehrají nebo přestanou hrát, pak budou chtít z klubu odejít. Montolivo je jedním z takových příkladů,“ doplnil.