Anglická nejvyšší soutěž je oblíbená zejména pro svou náročnost, neboť i první tým tabulky v ní byl dlouhá léta schopný prohrát s tím posledním. Dříve jste v Premier League prakticky neměli jasného favorita, což je něco, co by se v blízké době mohlo rychle změnit.

Na vině je způsob, jakým se fotbal vyvinul. V současné éře dominuje ofenzivní styl hry, jenž je podpořen mladou krví, rychlostí a aktivním napadáním. I proto kouč fotbalistů Citizens nepochybuje, kdo bude hlavním tahounem domácí soutěže v letech příštích.

„Nikdy bych si nedovolil odepsat Arsenal, Chelsea, Tottenham nebo Manchester United, ovšem zadívám-li se na aktuální situaci, pak v ní můj tým a Liverpool disponuje něčím extra. Je to mladá dravost a ambice nevypustit žádné utkání. Něco takového bych si dovolil přirovnat k zápasům Realu s Barcelonou,“ uvedl zkušený španělský lodivod.

Přesto varuje. „Top tým se nepozná z toho, že se mu v jedné sezoně podaří vyhrát titul. Ty nejlepší týmy je musí vyhrávat pořád a stále dokola. Máme-li hovořit o úspěchu, pak potřebujeme vyhrát sedm, osm i devět ligových primátů v rámci deseti let. A právě v tomto ohledu věřím, že my a Liverpool k tomu se současným týmem máme nejlépe našlápnuto,“ doplnil.

Jeho slova doputovala až na do Liverpoolu, kde se Dejan Lovren, obránce Reds, nechal slyšet, že jeho mužstvo má všechny potřebné kvality k tomu, aby mohlo zakončit sezonu neporaženo. 

„Neříkám, že se to jistě stane, ale zaručeně toho jsme schopni. Chci nás vidět na konci sezony vyhrát titul a k tomu si pro něj dojít bez jediné porážky v ligovém ročníku. Arsenalu se to v minulosti podařilo, takže nevidím důvod, proč by se historie opět jednou nemohla opakovat,“ potvrdil.