Není to tak dávno, co se věhlasný Sir Alex Ferguson ocitl v nemocnici, kde se podrobil operaci hlavy, která měla zastavit krvácení do mozku. Napospas smrti ale kdysi houževnatý vůdce lavičky Rudých ďáblů svůj boj vyhrál, nicméně od doktorů dostal přísný zákaz cestovat a zejména se potom vyvarovat stresu. Obě dvě tato pravidla však „Fergie“ porušil, když vyrazil do Liverpoolu podpořit své příznivce. To, co ovšem viděl, pro něj mohlo znamenat druhou mrtvici.

Manchester United přijel na Anfield Road bez úmyslu hrát fotbal. Svěřenci Jurgenna Kloppa nejenomže svého soupeře zatlačili, ale navíc proti němu vyslali i 36 (!) střeleckých projektilů, což je naprostý rekord v těchto derby, které kupodivu skončilo „jenom“ výhrou 3:1 pro Reds. José Mourinho tuto sezonu zklamal již ve všech možných frontách, že se dokonce i mezi fanoušky, co jej dříve podporovali, začínají stahovat mračna.

Nejvíce tímto počinem trpí značka klubu, jež byla zvyklá vyhrávat, avšak najednou se potácí čím dál hlouběji, a to vše i navzdory tomu, že United patří mezi nejvíce utrácející týmy na světě. Tento fakt si nemůže nikdo z logicky smýšlejících lidí vysvětlit, protože když už si kupujete hráče, měli byste vědět, co chcete vybudovat a do čeho investujete. V případě Manchesteru to je ale opačně a téměř žádná posila za posledních pět let zde nenašla uplatnění.

Tuto bídu musel sledovat i Sir Alex Ferguson, který se pro jistotu místo podpory Mourinha už zdržuje komentářů. Dříve jej podporoval a vzpomínal na jeho úspěchy s Portem, Chelsea, Realem nebo Interem, ale nyní začíná ten hrnec trpělivosti opravdu přetékat, že se vedení severoanglického klubu brzy neubrání a sáhne po jiné alternativě, která s materiálem, jenž se tam nachází, dokáže zacházet lépe.